FAQ

Vanligt förekommande frågor

Se vanligt förekommande frågor och specefika detaljer om våra paket.

Funktioner

Alla paket inkluderar

Alla våra paket inkluderar en grundläggande uppsättning funktioner som är utformade för att ge dig en stark digital närvaro och underlätta för din verksamhet online:

Vanligt förekommande frågor

FAQ

Vanliga frågor:

Hur fungerar processen från beställning till färdig webbplats?

När du beställer hos oss startar en välplanerad process. Först tar vi reda på dina specifika behov och önskemål. Därefter börjar design- och utvecklingsfasen där vi skapar din webbplats baserat på dina val och feedback. När webbplatsen är klar för genomgång kommer du att ha möjlighet att granska den och begära eventuella ändringar innan den går live.

Erbjuder ni e-handelslösningar som är anpassade för mobila enheter?

Ja, absolut! Alla våra e-handelslösningar är responsiva, vilket betyder att de automatiskt anpassar sig till skärmstorleken på den enhet de visas på, oavsett om det är en mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Kan jag integrera min nuvarande CRM eller andra tredjepartstjänster med min nya webbplats?

Ja, vi kan integrera de flesta populära CRM-system och andra tredjepartstjänster med din webbplats. Vänligen informera oss om vilka specifika integrationer du behöver när du beställer så att vi kan planera för detta.

Erbjuder ni sökoptimering (SEO) för min webbplats?

Ja, alla våra webbplatser är byggda med bästa praxis för SEO i åtanke. Vi erbjuder också ytterligare SEO-tjänster för de som vill maximera sin synlighet på sökmotorerna.

Vad händer om jag vill göra ändringar på webbplatsen efter att den har lanserats?

Du kommer att ha fullständig tillgång till din webbplats och kan göra ändringar eller uppdateringar när som helst. Om du behöver hjälp med större uppdateringar eller ändringar kan du alltid kontakta vårt team för support.

Kan jag uppgradera eller utöka min webbplats i framtiden?

Absolut! Din verksamhet kommer att växa och förändras, och din webbplats kan också göra det. När du är redo att lägga till nya funktioner eller sidor, eller kanske uppgradera till en e-handelsplattform, är vi här för att hjälpa till.

Vilka betalningsmetoder accepterar ni för e-handelssidor?

Vi stöder en mängd olika betalningslösningar, inklusive Klarna, Swish, Kortbetalning, Faktura, Delbetalning, Paypal, Stripe. När du beställer, kan vi diskutera vilka alternativ som fungerar bäst för din verksamhet.

Erbjuder ni utbildning eller resurser så att jag kan hantera min webbplats effektivt efter lanseringen?

Ja, vi erbjuder handledning och resurser för att säkerställa att du känner dig bekväm med att hantera och uppdatera din webbplats efter lanseringen.

Betalningsrelaterat:

Betalar jag månatligen eller årsvis?

Du har flexibiliteten att välja din betalningsfrekvens. Vi erbjuder både månatliga och årsvisa betalningsalternativ. Många av våra kunder upptäcker att det är förmånligare att betala årsvis eftersom vi ofta erbjuder en rabatt för längre bindningstider. Valet är ditt!

Kan jag avbryta när som helst?

Ja det kan du, så snart din prenumerationsperiod upphör så kommer det att avslutas.

Vad händer om jag vill avsluta mitt abonnemang tidigt?

Om du väljer att avsluta ditt abonnemang innan ditt nuvarande betalningsintervall (t.ex. månadsvis) har löpt ut, kan följande hända:

  1. Omedelbar uppsägning: Din tjänst och tillgång till webbplatsen kan upphöra omedelbart, och ingen återbetalning kommer att erbjudas för den osedda delen av ditt betalningsintervall.
  2. Tillgång tills betalningscykeln är slut: Beroende på ditt val, kan du behålla tillgången till tjänsten tills ditt betalningsintervall är över. Efter det kommer din tjänst att upphöra.
  3. Köpa loss sidan: Om du önskar behålla din webbplats efter att abonnemanget upphört, erbjuder vi en möjlighet för dig att köpa loss webbplatsen mot en engångsavgift. Webbplatsen kommer då att konverteras till ett marknadsledande CMS.
  4. Betalningsåtaganden: Beroende på ditt avtal med oss kan det finnas specifika villkor för uppsägning. Exempelvis kan en avgift för tidig uppsägning eller för osedda månader tillkomma om det var en bindningstid inblandad i ditt avtal.
Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

För närvarande accepterar vi enbart kortbetalning. Vi har valt att prioritera kortbetalning eftersom det ger en direkt, säker och effektiv transaktion både för oss och för dig som kund. Kortbetalningar minskar risken för fördröjningar och komplikationer, vilket garanterar att din tjänst aktiveras snabbt utan hinder.

Om du föredrar en annan betalningsmetod, som årsfaktura eller bitcoin, är du varmt välkommen att kontakta oss direkt. Vi är alltid öppna för att diskutera alternativa betalningslösningar för att möta dina specifika behov.

Är moms inkluderat i priset?

Ja, alla priser som visas på vår webbplats är inklusive moms. Det finns inga dolda avgifter eller extra kostnader utöver det angivna priset.

Erbjuder ni några rabatter?

Absolut! Vi erbjuder flera typer av rabatter:

  • Kampanjer: Vi har speciella kampanjer vid vissa tidpunkter, så håll utkik efter dessa erbjudanden på vår webbplats.
  • Nystartade företag: Om ditt företag är nytt (under 12 månader) kan du vara berättigad till en särskild rabatt.
  • Årsbetalning: Om du väljer att betala för ett helt år i förväg erbjuder vi en attraktiv rabatt jämfört med månadsbetalning.

Domän & Hosting:

Hur hanterar ni domänregistrering?

När du beställer får du uppge en önskad domän. Om den är ledig registrerar vi den åt dig. Om den redan är upptagen återkopplar vi med alternativa förslag. Har du redan en domän? Inga problem, vi kan hjälpa till med inställningarna.

Måste jag peka om min domän till er tjänst?

Ja, om du redan har en domän, kommer du att få instruktioner om hur du pekar den mot våra servrar. Om du inte har en domän, kommer vi hjälpa dig att skaffa en.

Erbjuder ni webbhotell eller behöver jag skaffa detta separat?

Vi erbjuder hosting som en del av vår tjänst, så du behöver inte skaffa detta separat. Din webbplats kommer att vara säker, snabb och tillförlitlig med vår hostinglösning.

Kan jag använda en egen domän med er tjänst?

Absolut! Du kan enkelt koppla din egen domän till din webbplats hos oss.

Frågor kring e-postadresser
Får jag en e-postadress kopplad till min domän?

Ja, när du beställer hos oss får du möjligheten att skapa e-postadresser kopplade till din domän, till exempel info@dindoman.se.

Hur många e-postadresser kan jag skapa med min domän?

Antalet e-postadresser du kan skapa beror på vilket paket du väljer. För ”Hemsida One” kan du skapa upp till 5 e-postadresser, för ”Hemsida Premium” och ”E-handel” kan du skapa upp till 10 e-postadresser.

Hur kommer jag åt min e-post? Finns det en webbmail?

Du kan enkelt komma åt din e-post via vår webbmail på www.dindoman.se/webmail/. Vi erbjuder också POP/IMAP-åtkomst om du föredrar att använda en e-postklient. Vår webbmail har ett modernt och användarvänligt gränssnitt.

Kan jag vidarebefordra min e-post till en annan adress?

Absolut! Om du vill vidarebefordra din e-post till en annan adress kan vi ordna detta åt dig. Skicka bara in dina önskemål till oss, och vi hjälper dig att sätta upp vidarebefordran.

Vilka säkerhetsåtgärder finns för e-post? Har ni spamfilter?

Vi tar säkerheten för din e-post på allvar. Vi har implementerat avancerade spamfilter och andra säkerhetsåtgärder för att skydda din e-post och se till att du inte mottar oönskade meddelanden.

Tekniska frågor:

Hur snabbt kan min webbplats bli live efter beställning?

När vi har mottagit all nödvändig information från dig, arbetar vårt team aktivt för att färdigställa din webbplats. Normalt sett tar det oss cirka 1 vecka att slutföra webbplatsen och ta den live. Vi kommer att hålla dig uppdaterad under processen och meddela dig så snart din webbplats är redo att lanseras.

Kan jag anpassa min hemsida efter den har blivit live?

Ja, du får fullständig tillgång till din webbplats och kan göra ändringar eller uppdateringar när som helst.

Vad är er säkerhetspolicy? Hur skyddar ni min webbplats?

Vi tar säkerheten för din webbplats mycket allvarligt. Alla våra webbplatser är skyddade av en avancerad brandvägg som identifierar och blockerar skadlig trafik. Vi har också mekanismer på plats för att förhindra skadlig kod och oönskade åtkomstförsök. Med realtidsövervakning kan vi omedelbart upptäcka och svara på potentiella hot och sårbarheter. Dessutom utför vi regelbundna säkerhetsgenomgångar och uppdateringar för att säkerställa att din webbplats alltid är skyddad enligt de senaste säkerhetsstandarderna.

Vad händer om jag stöter på problem eller behöver teknisk support?

Vi är här för att hjälpa dig. Förutom 24/7 e-postsupport och chattsupport under kontorstid, har vi också en omfattande kunskapsdatabas fylld med guider, vanliga frågor och lösningar för att hjälpa dig hantera de vanligaste problemen och frågorna. Oavsett vilka tekniska problem eller frågor du kan ha, är vårt dedikerade supportteam och våra resurser alltid tillgängliga för att assistera dig.

Kan man integrera externa verktyg eller tjänster i min webbplats?

Ja, vi stödjer integration av en mängd olika tjänster och verktyg. Kontakta vårt supportteam för mer information.

Hjälper ni med sökmotoroptimering (SEO)?

Ja, vår plattform är byggd med SEO i åtanke. Vi erbjuder också verktyg och riktlinjer för att hjälpa dig optimera din webbplats ytterligare för sökmotorer.

Garanterar ni en viss uptime för min hemsida?

Ja, vi siktar på en uptime på 99,9%, så att din webbplats alltid är tillgänglig för dina besökare.

Design och Anpassning:

Kan jag välja en egen design eller måste jag använda era mallar?

Vi erbjuder en mängd professionellt designade mallar som du kan välja från som vi sedan konfigurerar till er verksamhet. Men om du har en särskild design i åtanke, kan vårt team hjälpa dig att skräddarsy din webbplats enligt dina önskemål.

Kan jag anpassa min webbplats efter den är live?

Ja, du får fullständig tillgång till din webbplats och kan göra ändringar eller uppdateringar när som helst.

Hur anpassningsbara är era webbplatsmallar?

Våra mallar är mycket anpassningsbara. Du kan ändra färger, typsnitt, bilder och layout för att matcha ditt varumärke och din vision.

Är min webbplats mobilvänlig?

Ja, alla våra webbplatser är designade för att vara fullt responsiva och fungerar smidigt på alla enheter, inklusive smartphones och surfplattor.

Fler frågor?

Kontakta vårt kundteam, vi finns här för att hjälpa.

Kontakt